Aplikasyon İşlemleri mevcut olarak bulunan projenin zemine uygulanmasını kapsamaktadır. Aplikasyon sayesinde projeye uygun şekilde hazırlanan yapı temelinin arazi üzerinde oturacağı alan belirlenir. Aplikasyon krokisi ise bu noktada mühendisler tarafından hazırlanmış olan ve parsel sınırlarının gösterilmesini sağlayan bir evrak olarak tanımlanır. Aplikasyon krokisi içerisinde parsellerin çizili halleri ve tüm koordinatları detaylı bir şekilde yer almaktadır. Sadece mühendisler tarafından çizilebilen aplikasyon krokisi için özel çizim programları kullanılarak parselin detaylı şekli çıkartılmaktadır.  

Aplikasyon Çeşitleri

Parsel Aplikasyonu

Parsel aplikasyonu krokisi sadece parsellerin köşe koordinatlarının belirlenmesi ve çizilmesinde tercih edilir. Sınır tespiti için oldukça önemli olan parsel aplikasyonu için zemin alımı yapılarak gerekli sayısallaştırma çalışmaları yapılır. Parselin köşe sınırlarının ve koordinatlarının kesinleştirilmesi ile birlikte zemine aplike edilerek sınırlar belirlenir. Parsel üzerinde belirlenen koordinatların ve noktaların kaybolmaması için toprak zeminde kazık, asfalt zeminde ise çiviler ve sprey boyalar ile yer işaretlemesi yapılır.

Bina Ve Kolon Aplikasyonu 

Binaların daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmeleri için kolonların aplikasyon işlemleri hayati önem taşır. Özellikle bu çalışmalar yapılırken mm hassasiyeti ile ve uzman mühendisler tarafından kontrollü şekilde işlemler yapılır. Kolon aplikasyonu planı çiziminde kolonların akslarının birbiri ile karşılaşması önemlidir. Kolonların ölçüleri, yönleri ve diğer tüm donatımları göz önünde bulundurularak bina ve kolon aplikasyon krokisi hazırlanır. 

Aplikasyon krokisi işlemlerini Serdaoğlu Mühendislik aracılığı ile profesyonel bir şekilde yaptırabilirsiniz.